Zadejte prosím datum svého narození

Pro vstup na tento web musíte být starší 18 let.
Zadejte datum svého narození a vyberte zemi.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies
podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.

Mrazivé osvěžení v led(n)u přináší spolupráce se Sibeerií

Volba sládků zahajuje svůj 10. ročník existence kooperací s jedním z nejoblíbenějších českých minipivovarů – Sibeeria. Výsledkem je Cryonaut, Cold IPA s chmelovou chutí a jemným dotekem citrusového aroma.
Mrazivé osvěžení v led(n)u přináší spolupráce se Sibeerií

Plzeňský Prazdroj v rámci programu Volba sládků navazuje spolupráce s minipivovary, které se vyznačují vysokou kvalitou piva a vášní pro pivovarské řemeslo. V lednu přichází na trh Cryonaut, Cold IPA uvařená ve spolupráci s minipivovarem Sibeeria. Jedná se tak o čtrnácté pivo, při jehož vzniku se Plzeňský Prazdroj spojil s jiným pivovarem.


Manažer programu Tomáš Drahoňovský zdůrazňuje, že zvolení stylu Cold IPA pro tento lednový speciál není čistě náhodné. Cold IPA patří mezi nejnovější trendy v pivním světě. Piva od Sibeerie, oceňovaná jak odborníky, tak i organizací Hop Growers of America, tuto volbu jen potvrzují.

Cryonaut se prezentuje jako světlá, spodně kvašená Cold IPA s obsahem alkoholu 5,5 % a stupňovitostí 12,3. Tomáš Pokorný, sládek Plzeňského Prazdroje, vysvětluje, že použitím spodního kvašení při nižších teplotách a speciálních vymražovaných chmelů Cryo Idaho a Cryo Pop získává pivo jedinečný chuťový charakter.

Cryonaut, jak ho charakterizuje sládek pivovaru Sibeeria Jiří Bauer, nabízí osvěžující chuť s vyšší hořkostí (40 IBU) a výrazným chmelovým aromatem, doplněným jemným dozvukem tropického ovoce, citrusů a bylin. Hlavní devízou tohoto piva je skvělá pitelnost, kterou ocení nejen příznivci nových pivních stylů, ale i tradiční čeští pivaři.

Na zdraví!